OP WEG NAAR DE SLACHTBANK (3)

“You lot of stress”, zegt de Chinese masseur ongevraagd als hij met zijn elleboog een knoop in mijn rugspieren probeert weg te werken. Ik mompel een krachteloze ontkenning maar hij weet wel beter. Ik ben in New York om mijn filmplan Exposed voor te leggen aan ’s werelds bekendste scenariodocent. Het gehele PIXAR Studio team maar ook de schrijvers van Breaking Bad, Game of Thrones and 12 Years a Slave kwamen bij hem langs om feedback over hun scripts te ontvangen. En morgen ben ik aan de beurt om mijn idee op tafel te leggen bij deze Hollywood legende.

Waanbeelden doemen al op hoe ik al stotterend en zwetend in mijn steenkolen Engels mijn openingszin formuleer. “Well… uh… my movie goes about a man who….” Nog voor ik uitgesproken ben, valt Robert McKee mij in de rede. “What the hell are you saying right now, Sander? Do you have any fucking clue at all?” Het wordt ongetwijfeld zijn eerste commentaar, begeleid met een harde vuistslag op tafel. Waarschijnlijk sommeert hij onmiddellijk de beveiliging om mij uit het luxueuze restaurant te gooien. Daar lig ik dan, op de stoep van 58th Street. In welk scenario ben ik zelf beland? Morgen ga ik er achter komen.