Sander Veeneman met zijn synopsis van Exposed

OP WEG NAAR DE SLACHTBANK (1)

Ik ga een speelfilm maken. Althans, dat wil ik.  Al heel lang. Maar wat wil ik vertellen, waar moet het over gaan? Vijf jaar geleden tijdens een vakantie in Zuid-Italië kreeg ik opeens de geest. Om half twaalf ’s avonds, het was nog bloedheet. Vrouw, kinderen en vrienden sliepen al, krekels en blaffende zwerfhonden hadden nachtdienst. Opeens kreeg ik een idee over een verhaal, gebaseerd op mijn eigen ervaringen als fotograaf. Waar gebeurd dus. Soort van.
Ik opende mijn laptop en een biertje. Op de binnenplaats van een prachtig klooster in het pittoreske Santa Maria di Castellabate begon ik met enige aarzeling te typen. Woord voor woord, zin voor zin. Voor het eerst belanden de contouren van ‘Exposed’ op ‘papier’. Een moeizaam proces maar tegen het ochtendgloren had ik een paar A4-tjes vol. En volgens mij het begin van een mooi verhaal.

Inmiddels ben ik zo’n twintig versies, een handjevol scenaristen en een scriptcoach verder. En zo meteen heb ik een belangrijke afspraak met een hele goeie producent. Ik ben ongelofelijk benieuwd wat hij van mijn synopsis vindt.